Förvuxna rädisor.

Först blev det inget och sen såg dom så ynkliga ut och sen hux flux så är dom för stora att äta sådär rakt av med bara lite salt. 

Titta, nästan knytnävsstor är den största (även om mina knytnävar är ovanligt små ska erkännas). 
Men jag kom minsann på det. Det blev en sorts tzatsislaw. Strimlade ett gäng rejäla rädisor, saltade lite och lät dem rinna av i durkslaget. Tändsticksstrimlade ett smaskigt äpple och hyvlade 1/4 av ett litet pinfärskt vitkålshuvud. Blandade detta till lagom konsistens med turkyoghurt och lite finhackad dill. Lite salt och mycket nymalen svartpeppar. 
Resultat: SUPERSMASKIGT! 
Hade jag fått bestämma så hade jag brett rikligt med äkta smör på en kavring, lagt på en stor skiva kallrökt lax, och sen toppat med en stor klick av denna sallad. Och sen serverat det som förrätt. 
 
Idag var den istället tillbehör till grillade korvar av varierande styrka. Det gick också fint. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s