Rabarbermarmeladen.

Recept har efterfrågats.

Till två små burkar. Skölj och skala rabarber (500g skalad vikt), skär i tunna skivor.

Lägg i en tjockbottnad kastrull. Slå på en bottenskyla vatten och smält rabarbern, låt koka ca tio minuter på svag värme, rör då och då. 
Häll i 400 gram Syltsocker. Koka kraftigt under omröstning i cirka tre minuter. 
Rör ner ett kryddmått vaniljpulver eller en tesked vaniljsocker och knappt en matsked färsk finriven ingefära. Koka sådär en-två minuter. 
Häll upp på RENA burkar (jag brukar sterilisera burkarna i ugnen: ställ burkarna och lägg locken på gallret i ugn 100 grader i 10 minuter). 
 
Färdigt! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s