Fötterna upp i himlen.

Ni vet hur jag skrev om mammapaniken för ett tag sen. Om hur Petra Marklunds låt ”Händerna upp i himlen” fick mig att längta efter barnfria kvällar och uteliv.

Jag är ingen lekplatsmänniska. Sån som med glädje går till lekplatsen med barnen flera timmar om dagen. Tycker nämligen själv att det är så obotligt tråkigt på lekplatser, att stå där och putta på gungan och titta på när treåringen bygger sandkakor omgiven av svärmar av gnällande barn och skällande föräldrar med skorna fulla av lekplatssand.

Men jag älskar att gunga och undrar ofta varför man inte bygger ”vuxenlekplatser” i större utsträckning. Med riktigt stora gungor och rutchkanor och gungbrädor, så att man slipper tränga ner sin allt för breda rumpa i en liten däckgunga. Rörelselekplatsen i enskifteshagen (bakom St MAtteus kyrka på Lantmannagatan) är det närmaste man kommer i Malmö. Eller kanske äventyrslekplatsen, men den har jag inte hunnit besöka ännu…

Så när solen skiner, lekplatsen är tom och barnen för en stund leker för sig själva så att man själv hinner gunga riktigt högt som man gjorde när man var barn, då gillar jag lekplatsen. Fötterna upp i himlen allihop!

Om du vill ha tips på fina lekplatser att besöka så kolla in den här bloggen:
http://lekparkmalmo.blogspot.se/
eller denna sida på Malmö stad:
http://www.malmo.se/Medborgare/Idrott–fritid/Ung-Fritid/Lekplatser.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s