Du vidriga.

Folk gnäller över mygg. De förfasar sig över fästingar. De fäktar med armarna när de surrar av ett litet bi eller en geting. Piper när de blir bitna av en broms. 

Men har ni träffat en älgfluga eller? Det är det jävla äckligaste av vidriga kryp man kan tänka sig och det finns i svenska vackra skogar. 
Fästingar och myggor är mer oförargliga i det att dom inte riktigt anfaller så aggressivt. Det mer förstrött surrar sig eller smyger sig på en. Bin och getingar är ju inte alls ute efter dig, det är ju bara för att du väsnas och bråkar med dom som dom känner sig nödgade att hugga. Bromsens bett är gör förvisso ont, och visst anfaller den våldsamt men den går att vifta bort, eller i bästa fall slå ihjäl. Men  älgflugan, usch! 

Jag citerar från Wikipedia: 

Älgflugahjortfluga eller älglus (Lipoptena cervi) är en art av lusflugor (familjen Hippoboscidae). Flugan är en blodsugandeparasit som främst lever på stora hjortdjur såsom älghjort och rådjur, men kan också förekomma på hästar. 
De vuxna insekterna börjar söka värddjur efter kläckningen i augusti-oktober. Den till kroppsformen platta flugan landar på sitt värddjur och bryter av sina vingar för att leva resten av sitt liv på värddjuret. Därefter kryper den in i pälsen och suger blod. Den släpper sina larver till marken och dessa blir flugor påhösten. Den kan lätt ta miste på sina värddjur och människor, som även kan bli bitna. 
Älgflugan är svår att bli kvitt när den väl landat eftersom den är både flat, tjockhudad och försedd med rejäla klor på sina fötter som den kan hålla sig fast med. Den kilar snabbt in under kläderna och gömmer sig, och den är nästan omöjlig att slå ihjäl med handen. Hamnar den i håret kan det krävas en kam för att få bort den.” 

Vidrig, jag säger bara det, VIDRIG! 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s