Lucka 15

Dessert i juletid. 

Farinpannacotta, saffransströssel, apelsinfilé och vinbär. Enjoy. 
8 små portioner. 
Blötlägg 2 gelatinblad i kallt vatten.  
Koka upp 5dl vispgrädde med 1/2dl brunt farinsocker och 1tsk vaniljsocker. 
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i grädden under omrörning. 
Häll upp i glas, täck med plast och ställ kallt i minst tre timmar. 
Smula saffransskorpor, skär ut hinnfria filéer av apelsin (gärna blod-) och lägg på pannacottan vid serveringen tillsammans med några frysta vinbär. För extra lyx lägger man apelsinfiléerna i lite portvin eller Cointreau en stund innan servering. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s