Bejakar begäret.

Lagade lax. Och jag håller mig fortfarande till jultemat så det blev bästa saffranssåsen till.

Tärna 3-4 stora (skogs-)champinjoner fint. Fräs i smör. Strimla och finhacka 10 cm purjolök och fräs med svamparna. Lägg i en smörklick till och på den 1/2 kuvert saffran, låt den fräsa en stund i smöret och tillsätt sen 1 dl martini. Låt martinin kokat in och smula sen ner en fiskbuljongätning och häll på sådär 2-3dl (matlagnings-)grädde. Låt det småputtra en stund, späd med mer vatten om det kokar ihop för mycket. Smaka av med salt och vitpeppar. Strö över finhackad gräslök mot slutet.

För att spara disk valde jag att lägga laxen mitt i såsen och sen köra in hela pannan i ugnen 150 grader i tio minuter. Det var dumt, eftersom treåringen vägrade äta fisken när den var gul. Såsen kan för övrigt användas till allehanda fiskar. Om man byter fisk- mot kycklingbuljong går deet även bra till kyckling.

Borde gå en kurs i att fotografera maten med mobilen.

Anledningen till att min man tycker att vi ska sluta servera ris till maten i någgot år eller så framöver.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s