Frukostminimalism.

Fruktansvärt effektiva tips från en fyraåring hur man gör för att äta så lite frukost som möjligt:
 
På frågan vad du vill ha till frukost, svara en liten macka. På påläggsfrågan svara prickig korv.
 
Begär att åtminstone få kanterna bortskurna. Av erfarenhet vet du att av detta bröd med ganska rundade kanter blir det inte en jättestor bit kvar när kanterna är bortskurna.
 
Lyft mackan från tallriken och lägg tillbaks den där några gånger. Pilla sen själv bort kanterna på korven, att rätt mycket av korven då följer med är en bonus. 
 
Drick upp din äppeljuice.
 
Hävda med bestämdhet att mackan blir lättare att hålla och äta om den delas i två bitar.
 
Om mamman ser riktigt trött ut kan du nu ta ett litet litet bett på ena halvan, alltså en tugga utan korv på. Nu är det lätt att hitta något fel på själva brödet. Troligen innehåller brödet lite lite ”frön” av något slag som du absolut inte tycker om, eller får ont i tänderna av. Eller så är det för surt eller för salt eller innehåller någon konstig krydda. Här finns variationsmöjligheter. Nu har du ett bra läge att och förhandla bort den ena biten helt. Lägg genast den bortförhandlade biten på den nu växande slänghögen så att det inte råder några tvivel om att den inte ingår i det ätbara.
 
Be att få lite mer juice.
 
När du ändå tog en tugga så kände du också att korven luktade väldigt starkt, så den kan du absolut inte äta. Lägga därför korven på slänghögen på tallriken.
 
Taktiker som du är tar du nu och bryter av en liten liten hörna av mackan och äter upp. Säg att brödet är för torrt. Kanske börjar du rent av bli lite hungrig nu, men det är bara att ignorera det, låtsas för allt i världen inte om det. Du har snart vunnit.
 
Ta en liten liten tugga mitt i biten, kladda gärna så mycket du kan när du gör det, så att alla förstår att det är jobbigare att låta dig äta mackan än att låta dig slippa. Säg att du inte tänker äta några kanter. På frågan om vilka kanter du avser, pekar du helt sonika på de kvarvarande delarna av mackan.
 
Om du inte omedelbart tillåts lämna bordet dricker du upp resterande äppeljucie och försök gärna rapa lite efteråt, så att du kan hävda att så låter magen när den är mätt.
 
Om du fortfarande inte tillåts gå ifrån så lyssna noga på ljud från vardagsrummet och försök identifiera vilket program som just nu går på Bolibompa. Oavsett vilket program säger du självklart att just det är ditt favoritprogram. Att du lovar att komma tillbaks och äta lite mer om du bara får titta på tex Dinosauritåget, eller Lilla Prinsessan, eller Överraskningen, eller vilket program det nu är. 
 
Du kan nu räkna med att resten av familjen undertiden hinner äta färdigt sin frukost och att mamman tröttnar på att se din avskrädeshög till tallrik på bordet så att den dukas av tillsammans med resten av frukosten.
 
Om du vill ha pluspoäng kan du snällt tassa ut i köket när du hör att allt är avdukat och säga att ditt program är färdigt så att du nu kan tänka dig äta upp din lilla macka. Mamman kommer troligtvis att se lite beklämd ut när hon förklarar att din macka är slängd. Hur glad du än är över att höra detta så är det naturligtvis viktigt att du ser ledsen ut, särskilt om du har för avsikt att använda dig av ovanstående procedur fler gånger. Och det har du, kanske imorgon till exempel.
 
Du har nu inte bara lyckats undvika frukosten, du är också i väldigt bra förhandligsläge för ett riktigt gott mellanmål om en halvtimme eller så. Eftersom din frukost helt utan din förskyllan blev slängd är du strax gruvligt hungrig och det är inte snällt av mammar att låta sina barn vara så hungriga. Mackor, frukt och fil hjälper inte mot sådan förskräcklig hunger, kex ska det vara. Stå på dig!
 
 
Kom ihåg: Oavsett hur lite du har ätit blir disken lika stor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s