Årets mest hypade privatfest och hur jag ska genomföra den.

En vän till oss ordnar en gång i halvåret en fest. En förhållandevis rejäl sådan. En gång för länge länge sedan bevistade jag med framgång partajjet men sedan dess har olika saker kommit emellan varje gång. I år, i vår, omnämndes jag i något sammanhang (mycket oklart varför) som ”drömgästen” till detta event. Så jag kände att nu är det fan-ta-mig dags alltså. Men det där eventet är inget man bara slinker in på lite ogenomtänkt (ni ska få se ett smakprov från evenemangsbeskrivningen så förstår ni nog vad jag menar). Så jag tänkte länge och väl innan jag OSA:de.

Det gjorde jag såhär, med ett inlägg på eventets sida på facebook. Tilläggas kan att värden är världens mesta facebookare:
”Härmed anmäler sig DRÖMGÄSTEN äntligen till den fantastiska tillställningen. Och med mig även DRÖMMANNEN. Vi ligger nu i hårdträning för detta überhypade event genom utekväll utan barn. Värmde med livets största H&M-shopping, champagne och jordgubbar på hotellrum. Fortsatte med Cava och charkisplatta på Bara Vara, och kryssmeny på Cardan. I väntan på att nattclubben ska öppna drar vi vidare o h letar efter en Irish Coffe. Tänker att det finns nog ingen bättre stad att träna på drömfesten än i drömstaden Helsingborg. Eller???? Se UPP för tjejen (typ 40+) i liiiiiiiite för tajt turkost H&M-fodral på DEN FESTEN.
Hej bubbelslampa!
Barnvakt? Det ordnar sig nog!”

Varpå värden raskt kommenterade såhär:
”Fan ta DIG slash ER om detta enbart är ett fylleinlägg!!”

På det svarade jag:
”Detta: ÄR ett fylleinlägg. Dock, ämnar skaffa barnvakt, svina loss.”

Ja, jag var alltså rätt så berusad (den berusningen har ni i tidigare inlägg redan smakat) när jag anmälde mig. Sedan dess har jag för att leva upp till epitetet drömgästen (jo, jag fattar att det inte är ett seriöst menat epitet, det är inte så lite parodi, satir, ironi och lyteskomik inblandat) redan lite i förväg så har jag varit relativt aktiv på den mycket levande eventsidan.

Igårkväll skrev jag såhär:
”Fick i måndags, för första gången i livet, ryggskott. Som fan. Alltså om man inte har haft det så förstår man inte, vet jag nu. Det är NÄSTAN lika illa som att föda barn. Under måndagen och tisdagen känndes jakten på barnvakten därför rätt ointressant. Fick förslag på att kombinera voltaren och alkohol som bot och det var bra nära att jag vandrade den vägen. Men jag var ensam hemma med båda barnen.
Men idag är jag något bättre (läs för allt i världen inte ”helt bra” för det är långt ifrån sanningen), och mannen kom hem och utbröt triumferande ”haha”. På det svarade jag ”?”. Då sa han ”NU är det fokus på att din rygg ska bli bra för nu har JAG fixat barnvakter!”.
Så jag sitter här och fokuserar på det. Peppar mig genom att lyssna på riktigt bra dansmusik som spelas i Musikguiden i P3 just nu, läsa eventbeskrivningen, vilket vi alla vet är lite av ett peppmaraton, och funderar över om jag ska ha de höga bruna ”sexig sekreterare”-höga klackarna, de svarta klackarna med rosetter och öppen tå, eller de ljusrosa bröllopsskorna med guldiga klackar på lördag. Ryggskott eller ej, tänker inte skämma ut EVENTET genom att komma i plattskor. Inget ont om det alltså, men inte för mig, inte på lördag, nej.
Ställer mig upp och vickar lite försiktigt på en höft. Kommer det att gå att dansa, alls? Efter att ha vandrat trappa efter trappa uppåt i klackaskor, sen trappa efter trappa ner, i klackaskor. Tippat i mig sisådär en tjugo glas bubbel, ståendes i klackaskor. Sen promenerat till wonk, i klackaskor. Så kan jag säga att den dans jag möjligen kommer att bjuda på kommer att vara mycket minimalistisk om man säger så. Men jag tänker att om jag bara dansar tillräckligt nära värdens beryktade glitter, bryggor och bara bröst så är det nog ingen som lägger märke till att jag inte liksom”dansar loss”. Och ni som mot förmodan lägger märke till det på lördag; Nu vet ni varför va, så inga taskiga kommentarer på det tack. Stötta mig istället att fortsätta genom att bjuda på en shot. Jag föredrar tequila. Tack på förhand.”


Idag undrar jag vad det egentligen är jag har gett mig in på. Det finns ingen väg ut nu.

Jag ger er en lagom skön låt att lyssna på och väl valda delar av eventbeskrivningen för att ni ska förstå läget.

Blood Orange – Chosen 

Vårfesten 2014 -en hyllning till det kvinnliga!
”TACK- OCH FÖRORD
Evenemangsbeskrivningen har genom åren gång på gång påvisat sitt berättigande genom att vara ett stöd och många gånger förutsättningen FÖR genomförandet av flertalet lyckade bubbelfester.
Lika många gånger har evenemangsbeskrivningen varit ett stöd vid hanterande av diverse debacle såsom gäster som skriver opepp kommentarer på evenemangsväggen (kommentarerna tas bort och ingen behöver läsa skiten), gäster som inte följer med ut och dansar (blir inte bjudna nästa gång), gäster som kommer vansinnigt sent (blir inte bjudna nästa gång), gäster som tar med dryck mörkare en rosa (den halvfulla rödvinsboxen vaskades snabbt) och så vidare.
Vi arrangerar såklart en fest styrd av våra, värdparets, förväntningar om vad vi vill dels bjuda på – dels vill uppleva.
Det är vår förhoppning att så många som möjligt av våra fina vänner vill dela detta med oss – om inte så är ni ISTÄLLET välkomna till Öfre II under övriga tider på året då reglerna är betydligt färre.
Vi trugar ingen även om vi väldigt gärna VILL, sas.

Man skulle också kunna hävda att evenemangsbeskrivningen är ett sätt för Undertecknad att fritt orera kring sin sak – och det är väl i och för sig sant.
I skrivandets stund är det 1 månad kvar till evenemangets briserande och redan nu kan vi vara tacksamma för peppen och glädjen – stort tack för den!
Undertecknad tycker det är så fasligt kul att hajpa upp olika företeelser alltför lång tid i förväg och ser vår- och höstfetserna som GYLLENE tillfällen för just detta.

INLEDNING
Allmän bakgrund.
Undertecknad stod värd för sin första fest under hans första universitetsår 2002.
Med en tonår totalt utan inslag av vare sig vänner eller alkohol fanns det ett uppdämt behov att frossa i samma varor. 21 år gammal fick Undertecknad uppleva den härliga känslan av att hetsa runt på ett dansgolv och med hjälp av berusningen varken skämmas eller ta någon hänsyn till ömma tår – en känsla som fortfarande är bäst!

En fråga – eller skall vi säga invändning – som bör avklaras direkt är huruvida man skall eller bör eller får ställa krav på sina gäster.
Självklart kan man som värd ställa krav på sina gäster. Lika självklart är det för en önskad gäst att finna det ointressant att följa uppställda krav – och därmed avsäga sig sin plats på gästlistan.
Halvårsfesterna bygger på att vi alla är överens om några få – och förvånansvärt lyckofyllda – regler.
”Komma förbi och säga hej” får man gärna göra – EN ANNAN GÅNG.
För F-A-N, halvårsfesterna skall på intet sätt förväxlas med något jävla dagcenter där man kan komma och gå som man vill bara för att man tycker man behöver ”träffa lite nytt folk”.
All in eller all out.
Och helt jävla seriöst – hur jobbigt kan det vara?

REGLERNA!
Nu måste Undertecknad komma till sak innan för många läsare har tappat uppmärksamheten.
Stor risk för upprepning, som sagt.

Listar reglerna MED inbördes ordning.

R1.
Senast 01:30 promenerar vi bort till Wonk.
Det är alltså AVFÄRD senast 01:30 från porten i gatuplan och inte först då som någon utbrister ”vänta vart ställde jag mina skor…HAR NÅGON SETT ETT PAR SVARTA LÅGSKOR??” – detta sker i god tid innan.
Vi går också i samlad tropp. Joakim som driver Wonk är alltid vänlig och ger oss företräde vid eventuell köbildning med villkoret att vi kommer i en samlad tropp och väntar snällt och skötsamt tills de har tömt entréhallen så alla kan släppas in.

R2.
Inget mörkade än rosa – och det skall bubbla!
Alla gäster tar med sig REJÄLT (ja, kom igen nu för fan) med valfri typ av bubbel eftersom detta är det enda som tillåts drickas på festen. Alla flaskor ställs sedan tillsammans i en hög på balkongen där de hålls kalla för att sedan med hjälp av gemensamma krafter bäras fram, öppnas och serveras runt i glasen bland det minglande folket.
Det har visat sig vid nästan varje halvårsfest att i enstaka fall är det nödvändigt att poängtera att det inte handlar om att sitta med egen flaska och tjuvhålla – utan allt blir gemensamt. Detta innebär vidare att det kanske är onödigt att ta med sig just DEN flaskan champagne som man ruvat på en längre tid för att smaka vid speciellt tillfälle då risken är att man inte se röken av den förrän den fyllts på i olika glas redan fyllda till hälften med något annat.

R3.
Ankomst 20:00-20:45
Och då har ändå Undertecknad varit generös. Vi vill ju hinna med att mingla och bubbla ordentligt när det väl är dags för dessa halvårsfester.
Alltså: inga utdragna förfester – minglet på Öfre II är snarare att betrakta som en förfest deluxe.

R4.
Inga presenter – men väl rikligt med bubbel.
Eftersom den ekonomiska förutsättningen för halvårsfesterna grundar sig i att Undertecknad inte behöver köpa in typ 90 flaskor bubbel utan detta medtages av er gäster så är presenter helt oönskade.
Snälla, tag istället med er fler flaskor bubbel. Det går alltid åt mer bubbel än vad ni tror – det har konstaterats gång efter annat.

R5.
Inget jävla gafflande eller håjande i trapphuset.
Gäster i trapphus är det ABSOLUT mest störande momentet för grannar till en fest – inte minst vid avfärd.
Undertecknad har turen att ha fantastiska grannar och just därför, sas.

R6.
Skötsam hantering av ytterkläder.
Det finns plats för samtliga kläder att hänga – på tillfälliga stänger eller i garderober och ingen annanstans!
Samma sak gäller givetvis för skor – INGET jävla döda havet medelst skor i hallen – styr upp och undan tillsammans med era rockar och annat.
Inneskor tillåts.
Men givetvis blir inga ytterskor inneskor bara för att de hjälpligt stryks av och traskar över tröskeln.

R7.
Rökning.
Rökning sker företrädesvis nere på gården, nere på Kungsgatan eller om plats finnes på balkongen mot gården.
(Den lilla balkongen mot Kungsgatan måste ni lova att inte försöka ta er ut på. Balkongen är i sitt utförande olaglig på grund av alltförför lågt räcke vilket vi INTE vill att någon berusad person skall demonstrera riskerna med.)

R8.
Kontanter till klubbentrén.
Fan vad denna punkten har svårt att få genomslag. Vi måste alla inse att det inte är en bra lösning att ”ta ut på vägen” och sedan i slirig grupp köa upp vid någon bankomat samtidigt som Undertecknad försöka skopa in gänget genom entrén.
Det kostar typ 100 kronor i dörren och 20 i garren.

R9.
Inget hemmadansgolv.
Från att ha varit hemmadansgolvens ivrare och försvarare under studentåren gör sig Undertecknad numera känd som dess hatare.
Dansen sparar vi till klubben och där tar vi ut svängarna som F-A-N i gengäld.
Hemmadansgolv har flera nackdelar i ett möblerat hem såsom tappade glas, sönderdansade möbler, märklig uppdelning bland gästerna och extra störda grannar.
Och nästan alla av er vet att Undertecknad ÄLSKAR att dansa – men var sak på sin plats.

R10.
Inget tematvång.
Klädselns är alltid fri på Öfre II och likaså valet att följa eventuella teman. Nummer 1 på festen är att ni gäster känner er bekväma i det ni bär – inte vilken yta som förväntas av er.
Sedan, för den som ändå vill ha någon form av rikting utstakad, så finns det en bunt gäster som alltid lägger manken till när det kommer till apparitionen. Det förekommer allt från smoking, fjädrar, löshår, glitter (såklart), lack, läder och så vidare. Och även om Undertecknad brukar skriva att även t-shirt är ok så länge man är go och glad så var troligen senaste höstfesten helt befriad (oj, ”befriad” skrev jag spontant – var inte meningen att vara nedlåtande) från detta lediga plagg.

Förutom dessa regler så kontrar Undertecknad med att försöka ha sitt hem i en duglig festskrud samt i sedvanlig ordning bära fram olika typer av små tilltugg och munsbitar.

Passus.
Eftersom det denna kvällen är final i Svenska Melodifestivalen kommer den 2 timmar långa sändningen visas på storbild i ett av rummen – men det här är ingen ”Mello-fest” utan de som tycker det är kul tar del och övriga gör annat – eller blandar mingel och glada tillrop över fula dubbelslitsade klänningar och annat.
Detta innebär för övrigt att Wonk kommer att ha en av sina mest maxade kvällar över året.
#bögarnasjulafton

I korthet är detta vad vi bör vara överens om.
Idel självklarheter tycker de flesta av oss samtidigt som det visar sig inte alltför sällan att det självklara faktiskt kan behöva pådyvlas.

Kort om lokalen.
Öfre II är vidareutvecklingen av Öfre (I).
Öfre II dök upp från ingenstans via ett erbjudande om övertagande av förstahandskontrakt för lägenheten som är en hyresrätt.
Precis som Öfre I är Öfre II sekelskifte men något mindre ståndsmässigt.
Huset är ett av Rörsjöstadens sämst underhållna och för tankarna till Warszawa på 80-talet.
Men det som förlorades i klasstillhörighet vanns i yta och istället för att trängas på 2 ROK / 47 kvm (vi var som mest 55 personer samtidigt) så minglar vi numera på 4 ROK / 100 kvm (drygt 65 var vi senast och plötsligt kunde man till exempel lufta armhålorna utan problem).
För tillfället finns också en sambo vilken efter återvändande från tjänstgöring i Kina (gillar det ospecifika i att enbart nämna landet) flyttade in i pigkammaren innanför köket.
Hon medverkade även som gäst på höstfesten och gjorde sig då känd som ”flickan med glitterbyxorna och de porrigt höga klackarna”.
Man kan ju således konstatera att hon i detta faller blir någon form av semivärd – även om hon inte har haft något val i situationen.”

Sen finns för de inbjudna minst lika mycket till att läsa, inte minst en deltagarbeskrivning. Ja, just det, en mer eller mindre humoristisk beskrivning av varje gäst.

Avslutar med att ge er det senaste inlägget som postades på evenemanget av värden:

”JAAAAAAAAO!!
Gästlistan fyllde precis 70!
Och då är det fan ta mig 70 LOVELY gäster – och ingen jävla random utfyllnad.
Ikväll pysslar Öfre II med de numera klassiska minimakronerna – kristallkronorna rengjordes redan under helgen som gick (den dagen Undertecknad inte var DÖDSbakfull that is).”

Ni förstår läget lite bättre nu va? Gissar att ni kommer att få höra mer om detta debacle. Gissar att det inlägg som postas på söndag kommer att vara ett i förväg tidsinställt inlägg, mitt bloggande på söndagen är tveksamt. Hej.

Annonser

5 reaktioner på ”Årets mest hypade privatfest och hur jag ska genomföra den.

  1. Man tackar och bockar. Och vidarebefodrar även kommentaren till festvärden som har skrivit mer än halva mitt inlägg så att säga…

  2. Ska försöka få upp lite bilder i ett inlägg om detta event inom kort. Blev dock inte särskilt många fina bilder, inser jag när jag går igenom kamerarullen såhär två dagar senare… Alla behöver vi mer glamour. Avslutade festen på ett absolut icke-glamouröst sätt, Akuten i Malmö. Usch och fy.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s