Stjärnklart mitt på dan. 

Min man fick ett presentkort på Ambiance a Vindåkra i 40-årspresent. Sen dess har vi inte haft tid att ta oss dit, men dom har haft tid att skaffa sig en stjärna. 

Så idag var det dags att gå dit och lucky me fick följa med (vem annars!). 

Lämpligt placerade med utsikt mot köket -det är ju där magin skapas.  

Amuse bouche; rischips med ramslöksemultion, torsskinnssalt och penséer. 

 

Bröd till maten: surdegsbaguette, fänkålsbröd och smör med purjolöksaska. 

 

Förrätt: Fois gras du canard, rödbetor, rödbetspuré, spunnet socker, rödbetspulver och rödbetsbuljong. 

  

Huvudrätt: Lammracks, sparris, spenat, mire poix med lammtunga, rotselleripuré, krasse, vattenkrasse. Sås av lammet och en driva färskriven tryffel på toppen.  

Ostar.   

Det vill säga OSTAR. 
    

Efterrätt: crumbles, passionsfruktscaramel, yoghurtglass, vaniljmjölkflarn, oxalis och citroncest.  

Till kaffet: petite fours

 

Tack för decenniets bästa lunch Karim! 
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s