Sista tjatet på ett tag. 

Golvet är lagt. Vi chansade och la även dom lite tunnare marockanska betongplattorna i bara sand, utan underliggande gjutning. Vi får väl se om det är något vi får ångra och göra om bättre, eller om det håller.

Ett ersättningsglas för det jag hade sönder när vi hämtade hem det är beställt och automatiska öppnare till vädringsluckorna.

I lördags var vi på växtloppisen på Alnarp och köpte upp oss på chili- och tomat-, och jordgubbsplantor som är planterade -vissa i stora krukor, och vissa i växthyllan.

Min man vann nämligen ett hyllsystemet för växtvägg (som vi vinner just nu, vilket flow!  Tack V-plant! http://vplant.se/) hromsistens, som naturligtvis gör sig perfekt på gaveln av växthuset. Det är nu monterat och satt på plats, fastskruvat i grundmuren för extra stabilitet. I hyllsystemet har vi jordgubbar, basilika, thaibasilika, två lågväxande chiliplantor längst upp samt lite sallad som utfyllnad. Ska bli spännande att se hur det fungerar!

Trappa på utsidan är temporär -jag släpare dit den som i vanliga fall ligger utanför altandörren för att testa hur det ser ut med en rejäl trappa utanför växthuset. Den passade så bra att vi kommer nog låta den ligga kvar där… Vilket gör att vi istället kommer att bli tvungna att bygga en ny trappa utanför altandörren, men det är ett senare problem.

El och vatten är monterat och invändig trappa/avsats byggde vi igår.

Vi är positivt överraskande hur stort växhuset känns trots att vi har släpat in två stolar och ett litet bord. Fritt fram för vindrickande och mer odling!

Än en gång tack för hjälpen alla inblandade (pappa, bästa vännen, och bästa grannen!) -inom kort blir det förhoppningsvis chili-cosmo på hemmaodlad chili! Vågar vi prova pusa jwala?

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s