Släpp inte ut mig på stan!

Jag har ju sagt till er! Jag bör inte släppas ut ensam på stan.

Idag tackade jag nej till drink efter jobbet hos bästa vännen, för att istället jobba över två timmar och sen rusa in på Åhlens och hets-prova inte mindre än 10 klänningar inför jobbets sommarfest på fredag.

Nu tycker ni kanske att en är sjuk i huvudet som rusar ut och hetshandlar varje gång det är fest  med jobbet. Men då ska ni komma ihåg att det är ungefär de enda evenemang jag går på nuförtin. Dessutom, julfestsplaggen återanvänds på julafton, sommarfestsplaggen återanvänds på midsommarafton, så alla plagg blir använda minst två gånger, det är inte illa.

Ni, dårar, som tycker att det redan är för mycket dålig smak, tjocka överarmar och kläder som hänger upp sig på illasittande underkläder, i den här bloggen, ni kan dra.

Men ni underbara vänner, som tyckte att det var snålt med provhyttsbilder inför julfesten, ni kan nu kila och hämta ett glas rosé, luta er tillbaks, begrava näven i chipsskålen och hänga med för nuuuuu kör vi!

Eller, nej. Vi måste göra en minfulnessövning först. Jag vill att ni tänker bort trötta osminkade allergiögon, underkläder som skär in och armhålor som kanske inte är 100% nyrakade eftersom den här provhyttsorgien inte var planerad, halvfett hängande hår etc etc etc hemskt ni ser nedan, samt ser bortom det dassig dassiga ljuset i Åhlens provhytter och det faktum att jag ser litehalvsur ut på nästan alla bilder eftersom det faktiskt är skitsvårt att hålla sin telefon på så sätt att det blir en någorlunda bra klänningsselfie. Och så vill jag att ni istället tänker att jag står i ett vimmel av underbara människor med kvällssol skimrande i nystylat hår, nagellack som matchar klänningen (ja, jag har matchande nagellack i skåpet, oavsett vilken klänning vi väljer), mousserande i ena handen med huvudet lite lätt tillbakalutat eftersom ett pärlande skratt håller på att tränga upp ut min strupe -eller valfri scen när Julia Roberts är på hästpolomatch i Pretty woman.  Okej, tänk så. Och sen kör vi.

  1. Den här var bra faktiskt. Jag hade tänkt mig något somrigt och blommg och färgglatt, och den här är ju inte överdrivet färgglatt. Men, hej, hellre smickrande än fägglatt liksom. Lite ovant för mig med slinkigt material såhär, brukar ju köra med fodralstyle när det är fest, men don’t you worry, det kommer det med. Provade den i en storlek för stor och orkade inte gå ut och leta rätt på rätt storlek, så jag plockade på mig en i rätt storlek som ska provas här i hemmets luga vrå inom kort. Delad första plats i prisläge med sina 399kr.

2. Nå, nedan är ju färgglad, det kan man inte klaga på. Och den var inte så värst dålig. Men den var kanske inte jättefestlig, utan hade kanske passat bättre ovan på bikinin på väg till stranden? Och så hade den krävt en mycket bra underklänning för den var rätt så, eeeh, avslöjande utan. 800kr (eller var det 900?) -30% rabatt.

För att kompensera för slutna ögon på förra bilden får ni en till i samma klänning här. Med ögon.

3. Den här kanske inte ser jättebra ut på bilden, men den var faktiskt väldigt smickrande. Och skön. Och inte super-uppklädd, så den är av den anledningen kanske mer användbar, om man nu ska tänka lite på det, och det ska man kanske. Också plus för längre ärmar, som döljer fett, gäddhäng och skyddar någorlunda mot svenskt väder. 1300 -30% rabatt.

4. Nu tycker ni kanske inte att den klänningen var så bra att den förtjänar en bild till, men det är inte heller en bild till på samma klänning, utan en bild på samma klännig -i en annan färgställnig. Lite mer blå. Bättre, men i övrigt som ovan. 1300 -30% rabatt.

5. Nu börjar det gå mer åt fodralhållet. Den här med drapering och svart botten var i och för sig rätt smickrande för figuren. Men å andra sidan inte så särdeles somrig. Och dessutom känndes den lite tantig av någon anledning. 1900 -30% rabatt.

6. Nu till enda klänningen som ledde fram till något slags spontanat leende. Eller nja, inledningsvis var det mer som ett gapskratt. Jag tror ni förstår att jag inte är villig att betala 2500kronor för den här klänningen, inte ens med 30% rea. Vet inte riktigt varför jag tog med den in i provhytten. Till råga på allt elände en storlek för stor, vilket inte direkt hjälpte. Men den är ju blommig och fin, det är den ju.

7. Så till nästa fodral. Snyggare med slät front och vit botten. Var egentligen finare utan det där skärpet. Kännde mig väldigt snajdig, men återigen lite åt det tantiga hållet kanske. Och nästan lite väl uppklädd, i förhållande till tänkta tillställningar (fast om inte jag klär upp mig till tänderna så är det ju ingen annan som gör det tyvärr)? 1900kr -30% rabatt.

8. Nästa; en pösmunk. Återigen hade jag släpat med mig en storlek för stor in i hytten. Nu när jag ser den här bilden tycker jag inte att den var så hemsk, men när g stog där i hytten känndes den inte särskilt fin. 499kr.

9. Här, kanske den allra finaste egentligen. Eller vad tycker ni? Somrig färglad men ändå elegant och rätt smickrande och, ja vad säger ni? Självklart var dock den här dennäst dyraste. 2100kr -30% rabatt. Och med så mycket vitt hade jag nog inte vågat ha den på mig särkilt ofta, jag är nämligen en spillare av rang. Men det här kommer nog att vara en sån där klänning jag drömmer om i flera år och ångrar att jag inte köpte… 1900kr -30% rabatt.

10. Och så till sista fodralet. Den jag slet med mig in i hytten sista av allt när jag tyckte att jag egentligen ha tittat på allt två gånger, och hyste föga hopp om att den skulle vara bra, men som nu är med hemma för andra chansen (dvs hemmaprovningen) och en av favoriterna. Lite mer ljuslils och mintgrönt i det där fläckiga än vad som syns på bilden. Dessutom en av de billigaste i startfältet med sina 399kr.

Det var allt folkens. Fram med röstviljan nu! Ge mig era bästa pros and cons! Pöss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s