Paradisbilen uppgrade. 

Åh, vi och våra bilar tänker ni kanske nu.

Men för er som missat det lyckades min man krocka paradisbilen på lillejulafton. Så till den milda grad att försäkringsbolaget inte tyckte det var lönt att laga den utan istället betalade ut en summa som faktiskt kändes rätt ok med tanke på bilen ålder, miltal och den summa vi köpte den för.

Vi behövde ha en bil ganska akut då, men kunde inte riktigt bestämma oss för vilken sorts bil vi skulle ha istället, så då panikköpte vi en gammal Toyota avensis från 1900-talets slut på första bästa blocket-annons. Den har sedan tjänat oss ganska väl i förhållande till sin ålder (självklart varit på verkstan ett antal gånger…) men inför sommaren då vi började fundera på bilsemester eller husvagnssemester eller vad vi skulle göra, stog det allt mer tydligt att Toyotan inte skulle täcka våra behov länge till. Det var ett väldigt gnäll på elvaåringen så fort vi skulle köra längre än fem minuter, eftersom baksätet är så trångt.

Men så, slutligen, dagen innan min födelsedag, lyckades jag och den 7-åriga nybilsgarantin övertyga min man om att en ny bil ändå är det vi behöver. Splirrans (nåja, det var ett demo-ex som hade gått 19 mil men det kvalar lätt in i kategorin splirrans i den här familjen). Efter nästan exakt en vecka väntan och längtan var hon här. Kia Carens.

Såhär tre månader senare har vi lyckats trycka upp mätarställningen i några hundra mil, och fortfarande har jag inte sett några varningslampor lysa. Inga verkstadsbesök!

Nåja, på Kias första övernattning i Helsingborg var det nån jävel som drog en nyckel längs hennes smäckra sida så att hon har en fet två-metersrepa. Så det bli väl verkstan på det då. Men det var faktiskt inte Kias fel!

Och hon har en sån härlig finess. Fäller in öronen när man låser, så man behöver bara kasta en blick ut för att kolla om man kom ihåg att låsa bilen. Funderar på att lägga extranycklarna i grannarnas köksfönster -det vetter rakt ut mot Kia till skillnad från vårt som vetter mot baksidan av huset, så kan dom ju bara låsa från sitt kök om dom ser att jag glömt låsa?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s