Ingen ska behöva spendera en helg i december utan julpynt

Vi är i paradiset över för en långhelg eftersom dagis var stängt idag. Det är ett sommarhus, men vinterbonat sådant. Nånstans mellan Vissefjärda och Påryd övergick duggregnet i snöblandat och när vi kommit över bron övergick snöblandat i ymnigt snöfall. 

7,2 grader inomhustemperatur när vi kom fram men med alla element på fullt ös, ungefär hundra tända ljus och en värmefläkt en stund i barnens sovrum, fleecefiltar i soffan och varm choklad i magen hade vi jobbat oss upp till 16 grader när vi gick och la oss med pyjamas och strumpor. 

Innan läggdags hade jag givetvis hängt upp en ljusslinga och en adventsstjärna. 

I morse var temperaturen normal och pyntandes har fortsatt; vi har tagit in och pyntat ett julträd, kopplat in kulörta lamporna på altanen, satt upp en ljusslinga i en buske utomhus, plockat upp en färdigprydd plastgran i miniatyr med flerfärgade ljusslingor ur soptippshögen i ladan till barnens rum, sytt nya julöverdrag till kuddarna i soffan och köpt en julgransfot på byns loppis, OM andan faller på på riktigt -om än inte i år så kanske vi firar jul här något annat år och då är ju en julgransfot helt oumbärlig. 

Julbjörk. En klassiker. Barrar mycket mindre än gran (min man undrade om jag försökte skapa årets fulaste instagran, barnen däremot tyckte den var gullig). Ingen människa ska behöva spendera en decemberhelg utan julpynt. Iallafall inte i min familj. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s