Vinter i paradiset 

Är bara tvungen att dela lite till av idyllajäveln i paradiset i helgen -det var nog det sista vi såg av paradiset för i år!

Det snöade alltså när vi kom upp och på fredagsmorgonen vaknade vi till stålande gnistrande vinterlandskap. 

Fröjd och glädje att kliva upp först av alla för att köra till världens bästa kondis och handla varm Ölandslimpa, det är det ju alltid. Men extra mycket morgnar som den i fredags. 


Och sen efter lunch tvingade jag hela familjen ner till stranden för lite friskluft. 


Sexåringen var nöjd med en hel strand orörd snö och gjorde en riktigt stor snögubbe Herr Konstig. Fyraåringen var arg för att det kom sand i snön när man rullade snöbollarna, så hon satt och surade i en snödriva ungefär hela tiden. Det syns inte så bra på bilden, men det blåste friskt så det var rätt rejäla mängder friskluft hon fick i sig bara av att sitta där och sura. 

Igår var vi i skogenoch skulle plocka lingonris för att göra en krans till dörren i Malmö. Sexåringen har klagat i mer än en vecka nu över att grannarna har kransar och inte vi. Så det var utan gnäll jag lyckades få henne att hjälpa till i skogen. 


Inte fullt så enkelt som jag trodde att plocka tillräckliga mängder lingonris, för lingonriset var som synes begravt i snön. Och barnen var mer intresserade av vissen Kråkbärsris och vissen Ljung. Så det var med nöd och näppe jag lyckades få till en krans av det vi skrapat ihop. Och den kransen blev inte så illa om jag får säga det själv! 

Mindre än tre veckor till jul nu. Här gåre undan! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s