Julskyltning i Malmö!

Eftersom mitt jobb ligger precis vid Gustav Adolfs torg, är det sällan särskilt lockande att ta sig in i stan med familjen på fritiden -det känns lite som att vara på väg till jobbet när man ser Kaptensbron (och oavsett var en jobbar; är det NÅGON som uppskattar att ”gå på stan” med en fyraåring, en sexåring, en elvaåring och sin man?).

Men ungefär två gånger om året är det befogat att släpa med dom dit. På Malmöfestivalen, och på julmarknaden.

I måndags var det dags för Julmarknaden på Gustav. Okej, jag var inte alls sugen på det efter jobbet, men det stog ju på lappen i barnens kalender, så vi hade inte mycket val.

Hade kollat upp i förväg och dom dårarna stänger tydligen allt klockan 18. Så med tempot hos en hundrameterslöpare cyklade jag från jobbet tio över fyra, hetsade in på skolan och plockade upp sexåringen, in på dagis och hämtade fyraåringen, hem och kissade oss alla tre och tog på mig själv något lite varmare än nylons, packade in oss i bil, körde den korta, men oooooerhört sega sträckan ( i rusningstrafik och med som vanligt hälften av stadens gator avstängda för ombyggnad)  från hemmet till Gustav, hittade parkering och rännde över Kaptensbron med två ungar i släptåg och andan i halsen för att hinna åka karusellen, köpa en munk till kids, och dekorera några pepparkakor i Malmö stads julpysseligloos i fem minuter innan personalen började säga att ”-Nu stänger vi alldeles strax”.

Men det ska jag säga att det var nog nästan värt hetsen, för barnen var väldigt nöjda med denna vinstlott en måndagkväll.

När klockan slog 18, var jag inte alls sugen, på att köra hem och börja laga kvällsmat. Inte alls. Ringde till Mando och försökte boka bord men ”Vi tar inte bordsbokningar vi har bara drop-in” (say whaaaat?!). Så till barnens stora lycka klev till första närmsta restaurang mellan Gustav och P-huset Anna, nämligen Elysée.

Mannen och jag tog fondue (det väl därför man går till Elysée?). Som vanligt körde vi dock runt maten ett hack när den väl kommit in. Mannen var inte så sugen på fondue egentligen, men åt med glädje de köttbullar med brunsås fyraåringen ratade, fyraåringen åt välvilligt av den friterade fisk sexåringen ratade, och sexåringen åt med god aptit av oxfilébitarna som varit i fonduegrytan och vänt. Men så gör väl alla barnfamiljer?

Som tur är för Elysée kom dom ihåg att det ingår glass till efterrätt till barnen -och framför allt, att det ska vara paraply i glassen! Mission complete. Den här kvällen blev det läggdags utan saga.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s