København

Förra lördagen var vi hembjudna på lunch hos vänner i Köpenhamn. Dom är exsingaporanier, så dom bjöd på uuuuutsökt indisk mat. 

Dom har dessutom något slags guld-årskort på Tivoli. Så när mörkret föll (och det gör det som bekant obegripligt tidigt såhär års), drog vi oss dit och fick gå in gratis (och före den miiilslånga kön) som gäster till guldkortsmänniskorna. 

Oerhört vackert, men också oerhört mycket folk. Inte oväntat men ändå. Nästan läskigt. Något av det första jag gjorde var att rota fram visitkort ur handväskan, stoppa ett i fickan på varje barn och säga till dom att ”-Vi MÅSTE hålla ihop. Men OM vi tappar bort varandra så går ni till närmsta kiosk eller restaurang och visar det här, för här står mitt telefonnummer.” 


Efter den inledningen, och med alla dom människorna, var sexåringen rädd på gränsen till panikslagen och börja nästan gråta varje gång jag var tvungen att släppa hennes hand bara en liten liten stund. 

Sexåringen och fyraåringen ville börja med Pariserhjulet. Trots lååång kö gick jag med på det för att höja humöret på dom och pga älskar ju pariserhjul! 

Självklart lite blåsigt på toppen men så vackert med alla Köpenhamns juleljus från ovan. 

Sen lurade jag med mig båda tjejerna i berg-och-dalbanan. Tivolis gamla berg-och-dalbana är inte extrem på något sätt men den är en klassiker med rejält sug i magen. 

Fyraåringen grät och skrek, sexåringen älskade det, så hon och hennes bror åkte den fyra gånger till. 

Jag och fyraåringen gick vidare till attraktioner med tempo mer lämpligt för fyraåringar. Karusellen. 

Då började också mängden människor mattas av något och vi hade lärt oss hitta i mörkret, så barnen sprang själva mellan karusellerna på slutet. Vi hann också med en vin chaud, kasta bollar, skjuta björnar, slänggungan och några åk till i barnkarusellen. 

Och en snabb liten titt in på en näraliggande Irma-butik för att privatimportera lite øl såklart. Hvergang!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s