Julpotpurri!

Självaste julafton och jag kom för en gångs skull ihåg att rada upp familjen för en julbild efter att finkläderna kommit -men innan finkläderna hade solkats ner. Familjen lika med barnen. Mannen ville inte vara med på bild pga hostig och kände sig inte snygg. Jag var inte med pga höll i kameran. 

Men jag ger er selfie i vintersol istället. Hela juloutfitten var på, dvs tröjan inkl matchande kjol. 

Så åkte vi iväg för jullunch i Lomma. Vi skulle ha med Janssons och prinskorv. Jag råkade visst få med mig rödkål, rödkålssallad, vitlökssill, hästskor och mandelmusslor med sylt och grädde också. Och det verkar som om alla hade råkat få med sig lite extra för det var då rakt inget enkelt och ”bara det viktigaste” över det julbordet. Åt som vanligt så att jag var nära att tvinga mannen att stanna bilen på vägen hem. Men det kan ju för all del ha med glögg, öl, de fyra snabba snapsarna och lite rött till ostarna att göra också. 

Lyckades få barnen att nöja sig med att leka med det lego dom hade gått av farmor och farfar en stund, så mannen och jag kunde ta en halvtimmes power nap. Välbehövligt! 

Sen kom tomten äntligen, till barnens stora glädje. Ovanligt smärtfri utdelning (ja, fyraåringen fick såklart ett bryt när hon insåg att hon inte skulle gå fler julklappar. Förrän på annandagen då vi träffar mormor…). 

Efter tomten vi ägnade oss åt sedvanlig julefrid. Lego, mine craft, Sune i fjällen, köttbullar och makaroner, Nutellamackor och skraplotter. Hade tänkt duka upp ett litet härligt julbord på tu man hand till mig och mannen, men var fortfarande proppmätt. Orkade bara en halv avocado och en liten gin och tonic. 

Årets julklapp från älskling; ett par efterlängtade R M Williams. Lyckan fullbordad. Imorgon blir det mer lego, mer mine craft, mer julbord och en cyckeltur. God natt!

Annonser

En reaktion på ”Julpotpurri!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s