Badlivet

När solen skiner första semesterdagen och en tar sig samman framåt 16-snåret och kör till stranden med barnen. Och det hels börjat med att stå i kö till glasskiosker i över 20 minuter. Och det är SMOCKfullt på stranden pga nåt event med riktigt tradig dunka-dunka all over the place, så enda platsen är bredvid ett redigt tatuerat whitetrashgäng på typ -7 personer som dricker starköl och vitt boxvin, försöker tänjda en grill mitt bland folket, vilket resulterar i en tät tändvätskerök över hela omgivningen (givetvis blåser det rakt mot oss) och deras barn roar sig med att dra till sig hela Ribbans måspopulation genom att kasta korvbrödsbitar och chips omkring sig. 

7-åringen lägger sig helt täckt av en filt och gnäller för att jag inte har parasoll med. Och 4-åringen frågar om hon får låna min telefon för att ta tiden. 

-Ta tiden på vaddå? frågar jag. -Hur lång tid det tar tills vi ska åka hem, svarar hon surt. 

Då känns det lite som att hade varit grötigare att bara låta dom dega ner sig i soffan och glo på nån Barbiefilm, som dom föreslog istället för stranden. 

Men sen när en har härdat ut i 20 minuter och 7-åringen blivit så svettig under sin filt att hon måste byta om till sin nya bikini och doppa fötterna, och sen hela kroppen. 

-Jag har lärt mig av mormor, man ligger kvar i vattnet och räknar till 10 så snabbt man kan. Och om man gör det flera gånger så blir vattnet varmt. 
Och lillasystern tillslut inte heller kan motstå frestelsen utan också vågar sig i. Och dom ligger där och badar och leker krokodiler tillsammans med turning torso i bakgrunden i mer än tjugo minuter, tills jag tvingar upp dom för att dom hackar tänder. Då var det bara så värt det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s