Katgorier

Som du kanske noterat är en del av inläggen etiketterade/ taggade/ kategoriserade. Dessa kategorier är inte särskilt självförklarande så här följer;

#blogg100

Det är väl den mest självförklarande av etiketterna. I Bloggsverige finns ett evenemang som går ut på att blogga minst ett inlägg om dagen i hundra dagar. Jag har varit med två år första gången klarade jag det med bravur -andra gången inte. Symptomatiskt för mig. Läs mer om Blogg100 här: http://bisonblog.se/blogg100/

 

#blogg24

Ett antal av bloggarna som körde blogg100 körde något år också blogg24 -en bloggarnas julkalender

 

#paradiset

Alla inlägg som på ett eller annat sätt utspelar sig på eller handlar om vår sommarstuga på Öland, mitt paradis.

 

Dagens fan också

Dagar då det gått åt helvete. Ofta på ett sånt sätt att jag gråter inombords när det händer, men som får mig att skratta när jag fått sisådär en dags distans till skiten. Om du bara ska läsa en kategori här så är det väl denna, i alla fall om du vill känna dig smart och hånskratta åt någon annans dumhet.

 

Den underbara staden

Alla inlägg som på ett eller annat sätt utspelar sig i eller handlar om min barndomsstad Helsingborg.

 

Husmorstips

Eh, liksom Husmorstips. Ofta med tvist eller ironi.

 

Jag är inte bara människa jag är mamma också

De flesta känner väl till uttrycket ”Jag är inte bara mamma, jag är människa också” Men eftersom i princip hela den här blogg-grejjen är ett sätt för mig att säga det känns det ”viktigare” att i bloggen framhäva dom gånger jag fokuserar på barnen och jobbar på Supermom-titeln.

 

Mitt hem är min borg

Så nära heminredningsinspo vi kommer på det här stället.

 

På vift

Jag säger som alla andra ”Jag älskar att resa”. Och när jag gör det tycker jag nästan alltid att det var så himla bra att jag vill dela med mig av allt från vad jag åt till frukost, till vilka souvenirer jag köpte med hem och vad de kostade till hur det såg ut under sängen på nattåget. Men sen vi fick barn har resandet avtagit. Så jag har blivit ganska bra, om jag får säga det själv, på att hitta utflyktsmål i vardagen och göra dem nästan lika bra som en Parisresa. Nästan.

 

Rester

Utöver resande, är mat en av mina stora passioner. Handla mat, laga mat, och äta mat. Även här har vi väl sett en förskjutning sedan barnen kom, från skaldjur och färska grönsaker till mamma scans köttbullar. Och i vardagen är det rätt stor del av maten (förhoppningsvis 4 av 5 luncher i veckan) som intas i form av rester. Så allt som är matrelaterat sorteras in här. Det är också en blinkning till min lillebror och hans fru som är av ett annat skrot och korn än jag (som blivit magsjuk pga ätit för gamla rester mer än en gång),  äcklas. Recept på bästa pumpasoppan blandas med fiskpinnemiddagar.

 

Trivialt men underskattat

Precis så enkelt som det låter.

 

Vårda källan

Det närmsta vi kommer ”skönhetstips” i den här bloggen. Det kan vara en story om hur jag en gång tog ett bad på övervåningen utan att barnen knackade på. Eller när jag shoppade ett helt års förbrukning av skönhetsprodukter inte på Ica Maxi utan på Duty free på Kastrup. Sånt som jag gör, bara för MIG alltså.

Annonser